iLOQ Oy:n ympäristöohjelma painottaa luonnonvarojen ja ympäristön suojelua. Ympäristön kunnioittaminen onkin yrityksen tuotteiden ja ratkaisujen sisäänrakennettu ominaisuus. Nämä arvot näkyvät myös iLOQin työntekijöiden päivittäisessä toiminnassa. Toimintamme on kestävän kehityksen mukaista, ja noudatamme ISO 14001:2015 -ympäristösertifikaattia.

Ympäristövastuu

Innovaatio ja omistautuminen tukevat ympäristöystävällistä toimintaa

Omavoimaiset lukkosylinterimme ovat ympäristöystävällisiä ja toimivat ilman ulkopuolista energiaa. Ohjelmoitavat älylukkomme toimivat avaimen työntöliikkeen luoman kineettisen energian voimalla, jolloin perinteisiä paristoja ei tarvita, ja tekniset innovaatiomme ovat radikaalisti vähentäneet paristojen tarvetta koko lukitusratkaisussa. S10-tuotteemme hyödyntävät vihreintä mahdollista energiaa: ihmiskehon tuottamaa liikettä.

Ratkaisujemme älyavaimet ovat täysin uudelleenkäytettävissä ja -ohjelmoitavissa. Tämän ansiosta sekä lukkomme että avaimemme voidaan palauttaa tehdasasetuksiinsa, minkä jälkeen niitä voidaan käyttää kokonaan uudessa lukitusjärjestelmässä. Lukkojen ja avainten mahdollisen uusiokäytön lisäksi ratkaisujemme komponentit, kuten lukkosylinterit, avaimet, helat, asennustarvikkeet ja vääntönupit, valmistetaan metallinkierrätykseen soveltuvista materiaaleista. Kannustamme, että toimittajamme ja kumppanimme noudattavat samoja tiukkoja standardeja kuin mekin.

Osallistumme aktiivisesti elektroniikkaa ja piirilevyjä sisältävien tuotteiden, kuten verkkomoduulien, avainkytkimien, relekorttien ja avainlukijoiden kierrättämiseen ja kannustamme toimittamaan sähkö- ja elektroniikkalaiteromun niille tarkoitettuihin keräyspisteisiin. Kierrätettävyys on tärkeä osa tuotteidemme valmistusta, ja kiinnitämme siihen huomiota myös liiketoimintamme muilla osa-alueilla. Pyrimme minimoimaan jätteen syntymisen kaikessa toiminnassamme, ja suosimme prosesseissamme ekologisia materiaaleja. Esimerkiksi kaikki lähetyksemme toimitetaan kierrätettävissä pakkauksissa.

Täytämme EU-direktiivien määrittämät tuotteiden kierrätystä koskevat tuottajan vastuullisuusvaatimukset kuulumalla seuraaviin organisaatioihin: Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistajien yhdistys (SELT Ry) ja Tuottajayhteisö kannettaville paristoille ja akuille (Recser Oy).

Hyödynnämme myös digitalisaation mukanaan tuomia mahdollisuuksia ympäristöystävällisen toiminnan kehittämiseksi. Koska palvelumme tiedonsäilytys perustuu tietoturvalliseen pilviratkaisuun, me ja asiakkaamme tarvitsemme toimintaamme vain vähän fyysisiä laitteita. Edistykselliset palvelumme parantavat käyttökokemusta ja vähentävät matkustamisen tarvetta, jolloin hiilidioksidipäästötkin vähenevät. Esimerkiksi avaimiin voidaan antaa käyttöoikeuksia joustavasti etäyhteyden kautta.

iLOQ hyödyntää sekä henkilöstönsä sitoutuneisuutta että uusimpia teknisiä innovaatioita pyrkiessään varmistamaan, että tuotteemme ja kaikki toimintamme tapahtuu mahdollisimman vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti.

Panostamme vastuulliseen kierrätykseen.

ISO-sertifikaatit:
ISO 9001:2015 laatusertifikaatti
ISO 14001:2015 ympäristösertifikaatti