Tulevaisuutta luodaan tänään

Jos haluaa olla alansa edelläkävijä, ei ole varaa pysyä paikoillaan. iLOQin tuotekehitys on kehittänyt ahkerasti kaikkea lukkosylinterien mekaniikasta uusiin digitaalisiin työkaluihin ja sovelluksiin. Ja nämä ovat vasta asioita, joista voimme kertoa tässä vaiheessa.

Innovointi on inhimillinen piirre

Viime vuosien aikana iLOQin tuotekehitysosastolla työskentelevien määrä on tuplaantunut. Uudet taitajat tuovat mukanaan tuoreita näkökulmia. Pidämme innovatiivista henkilökuntaamme tuotekehityksemme tärkeimpänä pääomana. Haluamme vaalia hankkimaamme osaamista ja jatkaa uusien ja innokkaiden innovoijien houkuttelemista tiimiimme. Vahva brändi ja maine varmistavat, että uudet tulokkaat ovat huippuosaajia. Inspiroiva työympäristö auttaa meitä pitämään heidät tiimissämme.

Haluamme vaalia hankkimaamme osaamista ja jatkaa uusien ja innokkaiden innovoijien houkuttelemista tiimiimme.”
Timo Ainali, teknologiajohtaja, iLOQ

Lukon sydämen jalostus

Yksi keskeisistä hankkeista, jonka parissa olemme ahkeroineet, on S5 DIN-lukkosylinterin uudelleen suunnittelu. Tämä uusi ja yksinkertaisempi malli ideoitiin jo vuonna 2018. Monen vuoden kehitystyön jälkeen olemme edenneet prototyypistä lopulliseen kaupalliseen tuotteeseen. Pilotteja on tällä hetkellä jo käynnissä Keski-Euroopassa. Uudessa lukossa on vähemmän osia, joten se on sekä luotettavampi ja kestävämpi että nopeampi ja tehokkaampi valmistaa ja koota. Vaatii innovaatiota ja yksityiskohtien huomioimista, että yksinkertaisesta tuotteesta voi valmistaa vielä yksinkertaisemman. Uusi malli on laajasti immateriaalioikeuksien suhteen suojattu ja patentoitu.

Kaikki tuotteet eivät ole fyysisiä

On hyvä huomata, että iLOQin tuotekehitystoiminta ei keskity vain lukkoihin ja avaimiin. Yli 50 % kehitystyöstä koskee digitalisaatiota, ohjelmistoja ja tehokasta datankäyttöä. Tällä saralla iLOQ HOME -ratkaisu oli suurin keskitetty ponnistus vuoden 2021 aikana. Helpon, intuitiivisen ja turvallisen ratkaisun, joka antaa lisää vapautta ja valtaa asukkaalle/loppukäyttäjälle,. Olemme ylpeitä tekemästämme työstä, vaikka samalla toki myönnämme, että kyseessä oli vasta ensimmäisen version lanseeraus. Tulevien päivitysten ja uusien ominaisuuksien kehittäminen on jo työn alla.

Yli 50 % kehitystyöstä koskee digitalisaatiota, ohjelmistoja ja tehokasta datankäyttöä.”
Timo Ainali, teknologiajohtaja, iLOQ

Tietoverkkoturvallisuuden varmistaminen

Digitalisaatio, ratkaisujen ja alustojen integraatio sekä avoimen datan jakaminen ovat tulevaisuuden trendejä. Ne ovat myös meidän tuotekehityksemme taustalla. Samalla myös yksityisyys- ja tietoverkkoturvallisuuskysymykset ovat yhä kriittisempiä. Siksi meillä on tarkat käytännöt ja prosesssit, jotka varmistavat digitaalisten ratkaisujemme turvallisuuden. Tämä pitää sisällään turvallisuustarkastukset ja ulkopuolisten tietoturva-asiantuntijoiden käytön osana riskien tunnistamisessa ja ratkaisujemme turvallisuuden varmistamisessa.

Suunnittelukriteerinä vastuullisuus

Vastuullisuus ja vastuu ympäristöstä ovat edelleen tärkeä fokusalue. Kyse ei ole vain myytävien kestävien ja vastuullisten ratkaisujen suunnittelemisesta ja luomisesta vaan siitä, että jatkuvasti analysoidaan ja tarkastellaan omia prosesseja sekä tehdään parannuksia, jotka lopulta vähentävät valmistamiemme tuotteiden hiilijalanjälkeä.

Kaikessa edellä mainitussa – laitteiston suunnittelussa, ohjelmistojen kehittämisessä ja vastuullisuusinnovoinnissa – olemme sitoutuneet jatkamaan korkeimmalla mahdollisella tasolla toimimista, jotta voimme varmistaa kilpailuedun nyt ja tulevaisuudessa.