Mobiilipohjaisen iLOQ S50 -pääsynhallintaratkaisun kaupallinen julkistus oli yksi vuoden 2018 tärkeitä merkkipaaluja. Uusin tuotteemme on suunniteltu pääasiassa teknisen infrastruktuurin yritysten tarpeisiin. iLOQ S50 on jo todistanut toimivuutensa yhdessä Pohjoismaiden suurimmista datakeskuksista.

Telia Helsinki Data Center

Yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeillä teknisen infrastruktuurin yrityksillä on tyypillisesti paljon henkilökuntaa ja useita toimipisteitä, joissa on paljon lukkoja. Siksi puhelimella toimiva lukitusratkaisu, joka poistaa mekaanisten avainten hallinnoinnista aiheutuvat riskit ja mahdollistaa pääsyoikeuksien tarkan kohdistamisen reaaliaikaisesti, on erittäin tervetullut uudistus.

Modernit digitaaliset ratkaisut moderneille datakeskuksille

Yksi iLOQin ensimmäisistä suurista sopimuksista allekirjoitettiin Telian kanssa, joka on Pohjoismaiden johtavia televiestinnän ja tietoverkkojen toimittajia. Telia valitsi iLOQ S50 -ratkaisun tuomaan lisäturvaa ja tehostamaan pääsyoikeuksien hallintaa yhtiön tähän mennessä suurimmassa datakeskuksessa.

Kesäkuussa 2018 Pitäjänmäkeen avattiin Telia Helsinki Data Center. Se on Suomen suurin ja samalla Pohjoismaiden uudenaikaisin ja turvallisin avoin datakeskus. Sen tietoturva-, turvallisuus- ja sähköjärjestelmät ovat huippuluokkaa, ja keskuksesta lähtee useita yhteyksiä Telian globaaliin verkkoon, jossa kulkee lähes 40 prosenttia päivittäisestä globaalista internet-liikenteestä.

Datakeskuksessa on tilaa lähes 200 000 palvelimelle ja 5 000 palvelinkaapille. Datakeskusten palvelinkaapit ovat teräksestä valmistettuja kehikkoja, joihin palvelimet, verkkolaitteet, kaapelit ja muut varusteet sijoitetaan.

Me Telialla otamme tietoturvan tosissaan, ja lisäksi pidämme mobiiliratkaisuista.”
Pasi Sutinen, datakeskusliiketoiminnan johtaja, Telia Finland

Tilaa on käytössä 30 000 m2, ja palvelu skaalautuu asiakkaan tarpeiden mukaan pienistä yksiköistä aina kokonaiseen yhdelle asiakkaalle keskitettyyn datasaliin. Telialle oli tärkeää valita tiloihin lukitusratkaisu, joka on yhtä lailla skaalautuva.

Kun Telian Suomen datakeskusliiketoiminnan johtaja Pasi Sutinen piti puheen iLOQin 15-vuotisjuhlatapahtumassa aiemmin tänä vuonna, hän ylisti iLOQin kykyä ymmärtää Telian tarpeet ja vastata niihin. iLOQin tiimi osasi räätälöidä sopivan ratkaisun Telian erityisvaatimusten ja pyyntöjen mukaisesti. “Pidämme nykyisestä tehtäviin perustuvasta pääsynhallintajärjestelmästä. Myös moni asiakkaamme on ollut aivan innoissaan nähtyään ratkaisumme.”

Mobiilipohjainen pääsynhallintaratkaisu pienentää turvallisuusriskejä ja huoltokustannuksia

iLOQ S50 on turvallinen ja täysin digitaalinen lukitusratkaisu, joka on suunniteltu datakeskusten ja muiden vastaavien tilojen tarpeisiin. iLOQ S50 hyödyntää NFC-teknologiaa ja toimii älypuhelimen mobiilisovelluksen avulla. Se yhdistää Telian vaatiman korkean tietoturvatason etäpääsynhallintaratkaisuun, joka yksinkertaistaa toimintoja sekä alentaa mekaanisiin lukkoihin ja paristoilla toimiviin sähkölukkoihin ja pääsynhallintajärjestelmiin liittyviä kustannuksia.

Myös Telia tuntee useiden toimipisteiden, korkean henkilömäärän ja suuren lukkomäärän haasteet. Perinteisesti tämä on tarkoittanut sitä, että kierrossa on jatkuvasti valtava määrä avaimia. iLOQ S50:n avulla datakeskuksen kaikkien palvelinkaappien pääsyoikeuksia voidaan hallinnoida yhden helppokäyttöisen ja turvallisen ohjelman kautta.


iLOQ S50:lla voidaan hallinnoida datakeskuksen 5 000 lukitun palvelinkaapin pääsyoikeuksia.

Fyysisiin avaimiin liittyviä turvallisuusriskejä ei ole. iLOQ S50:n avulla Telia voi antaa oikeuksia ennalta määritetyksi ajaksi. Käyttöoikeudet voidaan myöntää tai evätä hetkessä, minkä lisäksi ratkaisu mahdollistaa reaaliaikaiset seurantaraportit. Näin käyttäjän on helppo seurata, kenellä on kulkuoikeus mihinkin tiloihin. Turvallisuuden tehostamiseksi asiakasohjelman ja palvelimen välinen arkaluontoinen tietoliikenne salataan TLS-salauksella.

Kentältä saatu palaute on ollut tähän mennessä myönteistä. Telia pääsee jo nauttimaan iLOQ S50:n hyödyistä: ratkaisu on paitsi helppokäyttöinen, se myös säästää rahaa ja resursseja, kun mekaaninen lukitusjärjestelmä on korvattu digitaalisella. Odotamme innolla yhteistyömme jatkoa Telian kanssa.