Uutta teknologiaa koteihin

Teknologioiden ja innovaatioiden kehittämistä ohjaa ajatus turvallisuuden tehostamisesta esteitä ja rajoituksia poistamalla. Tätä tarkoitusta edistää myös vuonna 2022 asuinkiinteistöjen käyttöön julkaistu iLOQ HOME -mobiilisovellus, jota kehitetään jatkuvasti vastaamaan asumisen maailmanlaajuisiin muuttuviin tarpeisiin.

Tomi Karjalainen, innovaatiojohtaja, iLOQ

Uusi innovaatio markkinoille vuonna 2022

Keväällä 2022 kerroimme ensi kertaa uudesta iLOQ HOME -sovelluksestamme ja aloitimme myyntihenkilöstömme ja jälleenmyyjäverkostomme kouluttamisen. Sovellusta testattiin laajasti alkukesään asti, minkä jälkeen versio 1.0 julkaistiin ensimmäisten asukkaiden käyttöön. Samalla taustalla jatkettiin uusien ominaisuuksien kehittämistä.

Vuoden 2022 jälkipuoliskolla sovellus saavutti 10 000 käyttäjän rajan Ruotsissa, Suomessa ja Keski-Euroopassa. Ensimmäisiltä käyttäjiltä on saatu palautetta ja kehitysehdotuksia, ja ne on mukana ensimmäistä versiota modulaarisemmassa iLOQ HOME 2.0:ssa. Olemme saaneet käyttäjiltä arvokasta kokemusperäistä tietoa, ja uskommekin tulevien päivitysten edistävän tulevaisuuden digitaaliseen pääsynhallintaan liittyvän visiomme toteutumista.

Käyttökokemus keskiössä

Ensimmäiset iLOQ HOME -käyttäjät saivat kokeilla sovelluksen ominaisuuksia. Sovelluksen avulla pystyy esimerkiksi valvomaan, rajoittamaan ja myöntämään kulkuoikeuksia kotiin sekä antamaan kolmansille osapuolille ulko-oven etä- tai aikarajoitettuja kulkuoikeuksia. Sovellusta voi käyttää myös pesutuvan, saunan tai kuntosalin varauksiin.

Innovatiivinen ohjelmistokehityksemme sekä halumme tehdä yhteistyötä muiden modernin asumisen älyratkaisujen toimittajien kanssa ovat auttaneet luomaan ratkaisun, joka aidosti parantaa asumiskokemusta usean asunnon kiinteistöissä. Modulaarisemmat ohjelmistopäivitykset mahdollistavat digitaalisen asumiskokemuksen luomisen asukkaiden haluamien ominaisuuksien pohjalta. Käyttökokemus on ratkaisumme tärkein mittari, ja sen on jatkossakin pysyttävä avainasemassa niin sovelluksen kehitystyössä kuin sen jälkeenkin.

Sitoumus jatkuvaan kehittämiseen

iLOQ HOME julkaistiin ensimmäisenä pohjois- ja keskieurooppalaisten asuinkiinteistöjen asukkaiden käyttöön. Vaikka aivan kaikki asiakkaamme ja kumppanimme eivät kaikilta osin olleetkaan valmiita näin mullistavaan ja nopeaan digiloikkaan, opiskelija-asuntoloiden asukkaat ja muu nuorempi käyttäjäkunta on ottanut uudet ominaisuudet omakseen. Olemme myös suuntaamassa kohti Pohjois-Amerikan markkinoita, missä älykkään asumisen ratkaisut on jo laajemmin integroitu osaksi kiinteistöjärjestelmiä. Ohjelmistokehityksemme kulkeekin käsi kädessä Pohjois-Amerikan markkinoille menoon liittyvien suunnitelmiemme kanssa.

Kotimaisen IT-asumisratkaisujen toimittajan Kodinportin osto on myös selkeä osoitus iLOQin siirtymisestä digitaalisen pääsynhallinnan ratkaisuista kokonaisvaltaisemman älykkään asumiskokemuksen mahdollistajaksi. Kodinportin teknologiat, kuten kosketusnäytölliset ilmoitustaulut ajantasaisine asukastietoineen sekä erilaiset yleisten tilojen varausjärjestelmät, integroidaan iLOQin ratkaisuvalikoimaan osana iLOQ HOME -palvelun toiminnallisuuksia.

Kaikki on vasta alkua!

iLOQissa jatkamme työskentelyä life made limitless -brändilupauksemme hengessä. Panostamme jatkossakin avoimeen vuorovaikutukseen, kumppanuuteen ja yhteistyöhön. Digitalisaation edetessä haluamme asemoida itsemme tulevaisuuteen suuntautuneiden ekosysteemien ytimeen. Olemme halunneet rakentaa iLOQ HOME -ratkaisun, joka muovautuu vastaamaan eri markkina-alueiden ja käyttäjien tarpeisiin, toiveisiin ja odotuksiin.